verlaten plaats ongeval
Bent u bij verkeersongeval betrokken geweest en na het ongeval doorgereden zonder het achterlaten van uw gegevens dan pleegt u een strafbaar feit. In wettelijke termen is dit het misdrijf: “het verlaten van de plaats ongeval”.
straffen en maatregelen bij het verlaten van de plaats van het ongeval
Verlaat u de plaats ongeval in een opwelling of door een schrikreactie, dan kunt u vervolging wegens verlaten plaats ongeval voorkomen, als u zich binnen 12 uur na het verkeersongeval vrijwillig meldt bij de politie. dan geldt dit als uitsluitingsgrond voor vervolging, tenzij u een slachtoffer in een hulpeloze toestand heeft achtergelaten. U kunt zich vrijwillig melden tot u weet dat de politie u zoekt of als de politie al bij u voor de deur staat.
boetes
De straf die kan worden opgelegd bij het misdrijf verlaten van de plaats van het ongeval varieert van een geldboete of taakstraf, maar soms wordt zelfs gevangenisstraf van enkele maanden opgelegd. Ook kan het rijbewijs voor langere tijd worden afgenomen.
De volgende straffen kunnen u worden opgelegd:
De volgende straffen kunnen u worden opgelegd:
- maximaal 3 maanden hechtenis of een geldboete van maximaal € 3.800;
- invordering van het rijbewijs;
- maximaal 5 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid ( of 10 jaar bij recidive).
waar is mijn overtreding geregistreerd?
In de registratie van uw overtreding of misdrijf staat om welk soort feit het ging, dit hoeft niet problemen te geven als u bijvoorbeeld ergens solliciteert. Een veroordeling voor een overtreding of misdrijf telt maximaal vijf jaar mee bij een latere veroordeling. Een misdrijf staat altijd in het justitieel documentatieregister, overtredingen boven € 99 meestal ook.
contact
Heeft u hulp of advies nodig?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. |
|